Amsterdamse Leeuw - Training en Coaching

Hoogsensitief

Hoogsensitief zijn is een prachtige eigenschap, zodra je weet hoe je ermee om moet gaan. Als je bij jezelf herkent waar je van overprikkeld raakt, en dit kan omdraaien om er je kracht van te maken, zal hoog sensitiviteit je heel veel moois brengen.

Hoog Sensitieve Personen
* hebben een sterke intuïtie,
* houden van diepgaande gesprekken,
* zijn zorgzaam,
* hebben een brede belangstelling,
* kunnen gevoelens van mensen en energieën in een ruimte goed aanvoelen,
* worden diep geraakt door natuur, kunst en muziek,
* hebben een intense waarneming,
* kunnen situaties goed inschatten en
* hebben een zeer goed beeld van oorzaak en gevolg.

Overprikkeld en klachten
Hoog sensitiviteit kan er alleen ook voor zorgen dat je moeite hebt met het verwerken van indrukken, zintuiglijke prikkels en emotionele invloeden. Je bent gevoeliger voor stress en spanning en kunt hier klachten van krijgen zoals hoofdpijn, vermoeidheid, allergieën, stemmingswisselingen, angsten en zelfs depressiviteit en verslavingen. Tevens hebben HSP’ers grote kans op een burn-out.

HSP Coaching
Als je nog niet zo lang weet dat je HSP bent, kan ik je tevens begeleiden in je ontdekkingstocht naar wat jouw hoog sensitiviteit inhoudt en hoe je hiermee om kunt gaan. We kunnen terugkijken op vroegere gebeurtenissen om te gaan begrijpen wat jouw gevoeligheid voor invloed heeft gehad op je leven. Als coach en ervaringsdeskundige kan ik je helpen om te leren gaan met alle prikkels, jezelf af te schermen en beter voor jezelf te zorgen, waardoor je uiteindelijk het mooie van je sensitiviteit kan ervaren.

Zijn jij en/of je partner hoogsensitief en ben je op zoek naar een relatiecoach, kijk dan even op deze pagina HSP en relatie.

Test hier of je HSP bent!