Amsterdamse Leeuw - Training en Coaching

Jongeren

Jongeren in de puberteit, de overgang naar jong volwassene, het is een zeer beweeglijke tijd. Een periode van ontwikkeling en groei, van verandering zowel in je lijf als in je hoofd. Jongeren staan voor veel keuzes; school, werk, studie, vrienden, vrije tijd etc. Er verandert in een korte periode een heleboel, de overgang van kind naar volwassen worden, met alle onzekerheden die daarbij horen. Maar als ouder blijft de basis min of meer hetzelfde. Maar het kan gebeuren dat je kind zich van je af keert, je niet meer weet wat er in het hoofd van je kind omgaat, en je in ene niet meer de vertrouwenspersoon blijkt te zijn. Of misschien is je kind een storende factor in je gezin en weet je niet of je duidelijke grenzen moet scheppen, streng moet zijn of juist begripvol en de touwtjes een beetje moet laveren.

Ik kan verschillende dingen voor jullie doen. Bijvoorbeeld gezamenlijk in gesprek gaan om de problemen inzichtelijk te krijgen en jullie door onder andere uitleg en begrip weer wat dichter bij elkaar te brengen. Tevens is het mogelijk om de jongere zelf te coachen.

Merk je dat jouw kind onzeker is, faalangst heeft, gepest wordt op school of gewoon geen idee heeft wat hij of zij na de middelbare school verder moet gaan doen in het leven. Vertoont jouw puber al zwaar verontrustend gedrag, bijvoorbeeld een verslaving, stemmingswisselingen of depressiviteit? Door o.a. mijn werk als assistent tijdens Challenge Days en als begeleider in studieprojecten op een middelbare school in Amsterdam, heb ik ervaring en feeling met jongeren in de leeftijd vanaf circa 12 jaar.

Daarnaast ben ik hoogsensitief en kan ik hoogsensitieve jongeren begeleiden in het proces van ontdekken, begrijpen en het positief ontwikkelen van deze eigenschap.

Is jouw kind hoogsensitief? Doe de HSK test.