Amsterdamse Leeuw - Training en Coaching

Relatie sessies

HSP relatiecoach
Als HSP coach begeleidde ik stellen waarvan vaak één van de twee hoog sensitief is en de ander niet. Het is voor de meeste mensen die niet HSP zijn moeilijk te begrijpen wat het nou precies is, waar hooggevoeligen anders in zijn, waarom emoties soms sneller en heftiger aanwezig zijn, we vaker goed zorgen voor de hele wereld behalve voor ons zelf, en we makkelijker over onze grenzen gaan of laten gaan. En voor veel HSP’ers is het juist lastig uit te leggen omdat ze het wel voelen en weten, maar er geen woorden voor weten of zelfs hebben.

Coaching en therapie
Een paar jaar geleden begeleidde ik een relatie sessie samen met mijn man Mark. Hij is lichaamsgericht therapeut en had een cliënt die graag samen met zijn partner in relatietherapie bij Mark wilde. Nadat we onze eerste sessies samen hadden gedaan hebben we besloten om relatie sessies vanaf dat moment alleen nog maar gezamenlijk te doen.

Mijn coaching, die vaak gericht is op (hoog)gevoeligheid, maar daarin veelal gaat over de verbinding van hoofd naar hart en lijf (en elkaar) en Mark z’n lichaamsgerichte aanpak blijken een goede combinatie voor relatietherapie. Aanvullend met onze eigen ervaring in verschillende relaties in het verleden en ons huwelijk met elkaar, maken onze sessies authentiek en doordat we twee op twee werken in balans voor onszelf en het stel dat bij ons komt.

In onze sessies combineren we lichaamsbewuste therapie met systemische coaching, hebben we cognitieve gesprekken en worden er verhalen, emoties en verlangens gedeeld, doen we familie- en relatieopstellingen, en kunnen er (lichaamsgerichte) oefeningen langskomen. Zowel het verleden als de toekomst doen mee, maar het belangrijkste is dat wat er nu is. Dat wat nu maakt dat jullie niet voldoende of op de juiste manier in verbinding kunnen zijn met elkaar.

Wij hebben in de afgelopen jaren stellen begeleid die
* al 35 jaar getrouwd zijn en door het leven elkaar niet meer wisten te vinden.
* pas 2 jaar samen zijn en weten dat er een diepere laag in de relatie mogelijk is.
* na de sessies besloten hebben om te gaan scheiden.
* een andere (kinder)wens hadden en dit leidde tot verwijdering van verlangens en elkaar.
* niet met en niet zonder elkaar konden leven.
* in een andere levensfase elkaar opeens kwijt waren.
* heel goed samen zijn, maar telkens tegen een verstrikking met het gezin van herkomst opliepen.
* cognitief elkaar goed weten te vinden, maar emotioneel afgesloten waren.
* vast zaten in het drukke gezinsleven waardoor intimiteit en seksualiteit verdwenen waren.
* hoog gevoeliger bleken dan verwacht.

Test hier of jij en/of je partner HSP zijn