Leven begint aan het einde van je comfortzone

Amsterdamse Leeuw biedt coaching, HSP trajecten,
relatietherapie, misofonie coaching, systemisch werk,
familieopstellingen, woedewerk en begeleiding in
persoonlijke vraagstukken en ontwikkeling.

HSP coaching

HSP is vanaf de jaren negentig de benaming voor hoog gevoelige mensen. Elaine Aron, psychotherapeute, auteur, ervaringsdeskundige en grondlegster van het begrip, heeft onderzoek gedaan naar deze gevoeligheid bij mensen. Een HSP is meer dan gevoelig voor indrukken en prikkels en merkt meer signalen en details op. De verwerking zowel in emotie, als in het hoofd is dan ook een stuk dieper. Hooggevoeligheid is een eigenschap van het zenuwstelsel in combinatie met de hersenen waardoor je meer open staat en gevoeliger bent. Ongeveer 15-20% van alle mensen is hooggevoelig, wat waarschijnlijk erfelijk is en evenveel voorkomt bij mannen als vrouwen. Het grootste deel van de hoog sensitieven, zo’n 70%, is van nature rustig en introvert. Het andere deel van de HSP’ers is meer extravert en heeft meer behoefte aan nieuwe ervaringen. Daarnaast heb je de High Sensation Seekers (HSS), zij zijn snel verveeld, altijd op zoek naar uitdaging en daardoor snel overbelast, maar zij kunnen juist ook weer last hebben van onderprikkeling. Zowel een burn out, als een bore out liggen op de loer bij HSP's.

Eigenschap
Hoog gevoeligheid is een prachtige eigenschap! Als je bij jezelf weet waar je sensitiviteit in zit, waar je van overprikkelt raakt, en hoe je dit juist tot een kracht kan maken, zal hoog sensitiviteit je heel veel moois brengen. Echter de meeste mensen die bij mij in de praktijk komen hebben voornamelijk last van hun gevoeligheid. Als coach kan ik je helpen jouw HSP te verkennen, herkennen en uiteindelijk te erkennen!

Hoog Sensitieve Personen
* hebben een sterke intuïtie,
* houden van diepgaande gesprekken,
* zijn zorgzaam,
* hebben een brede belangstelling,
* kunnen gevoelens van mensen en energieën in een ruimte goed aanvoelen,
* worden diep geraakt door natuur, kunst en muziek,
* hebben een intense waarneming,
* kunnen situaties goed inschatten en
* hebben een zeer goed beeld van oorzaak en gevolg.

Overprikkeld en klachten
Hoog sensitiviteit kan er voor zorgen dat je moeite hebt met het verwerken van diepe indrukken, zintuiglijke prikkels en emoties. Je bent gevoeliger voor stress en spanning en kunt hier klachten van krijgen zoals hoofdpijn, vermoeidheid, allergieën, stemmingswisselingen, angsten en zelfs depressiviteit en verslavingen. Tevens hebben HSP’ers een grote kans op een burn-out, moeite met aangeven van grenzen en nee zeggen, en vaak een grote zorg voor de mensen en de wereld om zich heen waardoor ze zichzelf vergeten en vaker een lager zelfbeeld hebben.

HSP Coaching
Ik kan je begeleiden in je ontdekkingstocht naar wat jouw hoog sensitiviteit inhoudt en hoe je hiermee om kunt gaan, zodat je er geen last meer van ervaart, maar de positieve kant kunt zien. We kijken terug op vroegere gebeurtenissen om te begrijpen wat jouw gevoeligheid voor invloed heeft gehad op je leven en gaan aan de slag met hoe je vanaf nu jezelf neerzet. Als coach en ervaringsdeskundige kan ik je helpen te leren omgaan met alle prikkels en emoties, je grenzen beter aan te geven en je HSP te begrijpen, waardoor je uiteindelijk het mooie van je sensitiviteit kan ervaren.

Wendy Erhardt - de Waard

Praktijkadres:
Gerda Brautigamstraat 25
1067 TR Amsterdam-West

E-mail: info@amsterdamseleeuw.nl
Telefoon: 06-38828218

LinkedinWendy Erhardt - de Waard
Facebook – Amsterdamse Leeuw
Facebook – Dubbelwaard
YoutubeAmsterdamse Leeuw Coaching

Algemene Voorwaarden
© AmsterdamseLeeuw.nl