Misofonie ‘Haat voor geluid’

Hoog gevoeligheid op geluid

Ik zit heerlijk ‘rustig’ in de tuin te studeren. Het enige dat ik hoor is de grasmaaier in het park verderop, de draaiende wasmachine op de zolder van de buren, een stationair lopende auto aan de voorkant van het huis, kwetterende vogels, een vliegtuig, een hond blaft, een fluitspel aan de overkant (ze wordt steeds beter gelukkig), het ruizen van de hoge bomen, een koerende duif, vallende blaadjes, zoevende auto’s op de grote weg (500mtr afstand), de buurman drinkt koffie (in stilte denkt ie) maar ik hoor hem slikken, zijn stoel kraakt ook, er is iemand aan het stofzuigen ik weet niet waar, een oven piept, een kinderstem in de verte (en oma is denk ik doof), een hommel, een bij, een bromvlieg, een langpootmug die door het raam heen wil, ergens in de verte het omslaan van een krant, het water dat ik net aan de plantjes heb gegeven sijpelt door de aarde, en de bubbeltjes in mijn glas spa maken een teringherrie, oh wacht de afwasmachine is klaar want het is stiller in mijn lijf dan net….
 
En geloof me het is hier erg rustig, een ander zou het zelfs stil kunnen noemen.
Een klein voorbeeld van mijn hoog gevoeligheid op geluid. Bij sommige geluiden speelt een ‘haat voor geluid’ ook wel ‘misofonie’. Mild bij mij, en veel milder ook geworden de afgelopen jaren, maar nog steeds kan ik gevoelens van woede ervaren als Mark nootjes eet, iemand uit het niets een hap van een appel/wortel neemt of van tandenpoetsende mensen op tv (gadverdamme!).
 
Herken jij misofonie? Belemmert het je in werk, relaties, leven? Wil je ook dat het milder wordt of misschien wel helemaal verdwijnt? Laat het me weten, ik kan je er mee helpen!