Wendy

Ik ben Wendy, Ik ben Amsterdamse, Ik ben Leeuw, Ik ben... Moeder, Dochter,
Vrouw, Zus, Partner, Vriendin, Collega, Hooggevoelig, Boekenliefhebber,
Pubquizzer, Danser, Bierdrinker, Chocoladesnoeper, Herfstkind, Paars,
Heks, Tuinzitter, Spiritueel, Stenen en mineralen ekster, Puzzelaar,
Heldervoelend & Helderwetend,  Knutselaar, Museumstruiner, TV-kijker,
Augustus 1983 geboren, Sprookjesgelover, Maanvolger.

 

Over mij

Als leeuw in augustus geboren en getogen in Amsterdam. Amsterdamse Leeuw. Toen ik besloot om het roer om te gooien en als coach te gaan werken, kwam deze naam direct bij mij naar boven. Ik ben Amsterdamse Leeuw. Een krachtige, maar soms ook een heerlijk luie, en zeer gevoelige leider, die vertrouwt op een combinatie van kennis en intuïtie.

Ik ben getrouwd met Mark de Waard en moeder van Lena (2017) en Kasper (2019). Samen wonen we in Halfweg, vlakbij Amsterdam. Waar we onze praktijk hebben in het souterrain van ons huis. Sinds 2018 hebben wij onze beider praktijken tot één gemaakt, DubbelWaard.

Mijn pad
In de tien jaar voordat ik besloot het leven te volgen waar het moest gaan en startte met een opleiding tot counselor/coach, was ik eigenaar van een evenementenbureau in Amsterdam. Een prachtig bedrijf dat ik heb bedacht, opgericht, ontwikkeld, groot gebracht en uiteindelijk verkocht. Een heel mooie leerzame periode in mijn leven, maar na bijna 10 jaar was het klaar. De wereld van meer dan fulltime werken, commercieel denken, personeel en freelancers begeleiden en altijd maar verantwoording hebben voor het bedrijf overspoelde voor mij het plezier van het organiseren van prachtige events, samenwerken met mooie mensen en het mogen werken in het prachtige Amsterdam. Het was tijd voor iets anders en eindelijk weer eens tijd voor mijzelf.

'Het is zooooo mooi om te zien met hoeveel gemak het je af lijkt te gaan.
Maar echt Wendy... Wauw!!!'

Hoogsensitiviteit

Dat ik hoogsensitief ben weet ik nog niet eens zo heel lang, sinds 2012 ongeveer. Het strookte voor mij heel lang niet met de extraverte Wendy die leiding gaf aan een commercieel bedrijf en werkte in de drukte van het centrum van Amsterdam. Daarnaast kon ik in mijn vrije tijd niet stil zitten, maar moest ik altijd op pad, op zoek naar avontuur, op zoek naar prikkels. Pas nadat ik mijn bedrijf verkocht, nieuwe studies ben gaan doen, bijna burn-out was en een aantal jaar wat rustiger aan heb gedaan kwam ik erachter dat ik jarenlang emoties en overprikkeling goed heb weg weten te stoppen. Toen dit bij mij binnenkwam heb ik er enkele maanden over gedaan om mezelf opnieuw te ontdekken, mijn geschiedenis te herkaderen, te leren omgaan met mijn hoog gevoeligheid en mijn kracht ervan te maken.

Herkenning en begrip
Ik begrijp nu waarom ik maandenlang moe ben geweest na de verkoop van mijn bedrijf, waarom ik veel meer last heb van omgevingsgeluid dan mensen om mij heen, waarom ik heel snel liefde kan voelen, waarom ik maar één soort parfum kan verdragen, waarom de cortisol mij om de oren vliegt als er iemand naast mij ligt te snurken, en waarom ik een aantal avonden en het liefst een hele dag per week thuis moet zijn zonder afspraken. Waarom ik niet altijd mijn telefoon kan beantwoorden, of kan reageren op berichtjes, waarom ik moet huilen bij televisie programma's, maar ook waarom ik geen geweld kan aanzien. Waarom ik beelden en de daarbij horende gevoelens al vanaf mijn 2e jaar kan terughalen, waarom ik dingen gewoon weet, waarom ik mij zo verantwoordelijk voel en anderen altijd wil beschermen, waarom ik mezelf vaak lager neerzette dan anderen, waarom ik er alles aan doe om de omgeving maar 'rustig' te houden. Waarom ik energieën voel als ik een bepaalde ruimte binnenstap, waarom ik graag in je ogen staar, waarom ik alles altijd goed wil doen, waarom ik snel stress kan voelen, waarom ik soms al precies weet wat iemand gaat zeggen nog voordat het ter tafel komt, en waarom ik gesprekken en ontmoetingen zowel vooraf als achteraf tientallen keren in mijn hoofd kan doornemen. Maar ook waarom ik ervan hou om te dansen op blote voeten in het gras, beïnvloed word door de standen van de maan en waarom ik het heerlijk vind om te staren in het niets. Ik herken nu de zoem in mijn lijf, en door goed te luisteren en te voelen weet ik wat ik moet doen, weet ik wanneer ik beter stil kan zijn en weet ik wanneer er wel tijd is voor de extraverte Wendy.

 

Wendy jong

'Ik heb na onze sessie een rust gevonden in het feit dat ik weet waar alle angsten vandaan komen en dat even een plekje kunnen geven. Dat heeft mij echt geholpen.'

Coaching Amsterdam Praktijk Therapie Hulp

Hoe werk ik?

We maken eerst een afspraak voor een telefonische of live kennismaking. Hierin kunnen we elkaar ontmoeten, vertel je mij (een deel) van je verhaal en hoor ik graag wat je vraag, verlangen, intentie of wens is voor het volgen van sessies. Aan de hand hiervan vertel ik je (een deel) van mijn verhaal en wat ik voor je kan betekenen.

Ik mijn werk ben ik coach, therapeut, opsteller, gids, trainer, begeleider, of zoals één van mijn leraren mooi zei 'werkzaam in de begeleidingskunde'. Ik werk systemisch, met familieopstellingen, met gesprekken en vragen, met voelen, met oefeningen, met lichaamsgerichte begeleiding & opstellingen, en met lichaamsgerichte trauma oefeningen (vanuit de TRE & BRTT). En daarin ben ik gespecialiseerd in trauma & oude pijn, identiteit (IoPT), hoog gevoeligheid (HSP & HB), emoties, relaties, misofonie, burn-out & stress (& overprikkeling). En heb ik tevens een bovenmatige kennis van AD(H)D & ASS.

Per cliënt en soms zelfs per sessie stemmen we samen af welke manier van begeleiden voor dat moment het beste past. Ook het aantal sessies bepalen we samen, soms vooraf afgesproken in een vast traject, maar vaker afhankelijk van hoe het met je gaat.

 

Opleiding

Na mijn hbo management opleiding ruim twintig jaar geleden heb ik aanvullende management- en leiderschapstrainingen gedaan. Een cursus persoonlijk leiderschap zo'n 15 jaar geleden triggerde mij om mijzelf verder te ontwikkelen en uit te zoeken waar mijn levensmissie nu echt ligt. Ik ben mijn pad daarin ingeslagen door te starten met een post-hbo-opleiding tot allround coach/counselor en heb van daaruit daarna vele aanvullende en verdiepende cursussen, trainingen, workshops en opleidingen gevolgd. Waaronder de opleiding tot relatiecoach, coachen bij HSP, coachen bij hoogbegaafdheid, Challenge Day (over de streep), familieopstellingen, het nieuwe opstellen, systemisch werk, systemisch coachen, organisatieopstellingen & loopbaancoaching, emotioneel lichaamswerk, schaduw werk, vrouwelijk leiderschap, innerlijk kind werk, emotie en woedewerk, trauma begeleiding, IoPT opstellingen met trauma en identiteit, lichaamsgerichte trauma release & ademwerk, systemisch lichaamswerk en ziekteopstellingen, body remembers trauma therapy en trauma release breathwork (BRTT & TRB), cursussen rondom spiritualiteit, de kracht van de maan, de seizoenen, de vrouwelijke cyclus & EFT relatie therapie (emotionally focused therapy) en daarnaast nog heel veel boekenstudie. Daarbij vind ik het van belang om te vermelden dat ik deze opleidingen niet alleen heb gevolgd, maar dat ik alle intense processen hierin zelf ben doorgegaan, de diepte in gedoken, alle pijn en oude shit aangegaan, trauma's aangekeken en waar mogelijk geheeld, familiesysteem opgeschoond, mijn plek ingenomen, patronen en overtuigingen ingezien, onder de loep genomen en nog dagelijks mee aan het werk. Daarnaast doe ik aan intervisie, supervisie, jaarlijkse bijscholing en volg ik zelf altijd nog coaching en therapie sessies waar nodig ter ondersteuning van mijn beroeps en persoonlijke processen.

 

 

Wendy de Waard - Erhardt

Praktijk DubbelWaard
Dillenburg 16
1165 HN Halfweg

E-mail: info@amsterdamseleeuw.nl
Telefoon: 06-38828218

LinkedinWendy Erhardt - de Waard
Facebook – Dubbelwaard
Instagram - WendyAmsterdam
Youtube
Amsterdamse Leeuw Coaching

Algemene Voorwaarden
© AmsterdamseLeeuw.nl