Just think happy thoughts and fly

Amsterdamse Leeuw biedt coaching, HSP trajecten,
relatietherapie, misofonie coaching, systemisch werk,
familieopstellingen, woedewerk en begeleiding in
persoonlijke vraagstukken en ontwikkeling.

Over mij

Als leeuw in augustus geboren en getogen in Amsterdam. Amsterdamse Leeuw. Toen ik besloot om het roer om te gooien en als coach te gaan werken, kwam deze naam direct bij mij naar boven. Ik ben Amsterdamse Leeuw. Een krachtige, maar soms ook een heerlijk luie, en zeer gevoelige leider, die vertrouwt op een combinatie van kennis en intuïtie.

Ik ben getrouwd met Mark de Waard en moeder van Lena (2017) en Kasper (2019). Samen wonen we in Amsterdam West alwaar we onze praktijk op de bovenste verdieping van ons huis hebben gevestigd. Sinds 2018 hebben wij onze beider praktijken tot één gemaakt, DubbelWaard.

Dromen najagen
In de tien jaar voordat ik besloot mijn droom na te jagen en te beginnen met een opleiding tot counselor/coach, was ik eigenaar van een evenementenbureau in Amsterdam. Een prachtig bedrijf dat ik heb bedacht, opgericht, ontwikkeld, groot gebracht en uiteindelijk verkocht. Een heel mooie leerzame periode in mijn leven, maar na bijna 10 jaar was het klaar. De wereld van meer dan fulltime werken, commercieel denken, personeel en freelancers begeleiden en altijd maar verantwoording hebben voor het bedrijf overspoelde voor mij het plezier van het organiseren van prachtige events, samenwerken met mooie mensen en het mogen werken in het prachtige Amsterdam. Het was tijd voor iets anders en eindelijk weer eens tijd voor mijzelf.

Coach, Trainer en Familieopsteller
Nadat ik mijn eerste coach/counselor opleiding had afgerond, ben ik rustig aan begonnen met coachen. Daarnaast heb ik vele trainingen, aanvullende cursussen en opleidingen gedaan om mijn kennis uit te breiden en tevens te zoeken naar waar mijn precieze weg ligt. Uiteindelijk heb ik dat gevonden in het begeleiden van o.a. hoog sensitieve personen. En naast het 1 op 1 coachen ook het geven van workshops en trainingen op het gebied van HSP, lichaamswerk & emoties. Tevens geef ik relatie sessies samen met Mark de Waard (lichaamsgericht therapeut) en heb ik mij de afgelopen jaren gespecialiseerd in systemisch werk (familieopstellingen, relatieopstellingen, organisatieopstellingen en systemisch lichaamswerk en ziekteopstellingen).

Hoe kan ik jou verder helpen?

Hoogsensitiviteit

Dat ik hoogsensitief ben weet ik nog niet eens zo heel lang, een jaar of 10 denk ik nu. Het strookte voor mij heel lang niet met de extraverte Wendy die leiding gaf aan een commercieel bedrijf en werkte in de drukte van het centrum van Amsterdam. Daarnaast kon ik in mijn vrije tijd niet stil zitten, maar moest ik altijd op pad, op zoek naar avontuur, op zoek naar prikkels. Pas nadat ik mijn bedrijf verkocht, nieuwe studies ben gaan doen, bijna burn-out was en een aantal jaar wat rustiger aan heb gedaan kwam ik erachter dat ik jarenlang emoties en overprikkeling goed heb weg weten te stoppen. Toen dit bij mij binnenkwam heb ik er enkele maanden over gedaan om mezelf opnieuw te ontdekken, mijn geschiedenis te herkaderen, te leren omgaan met mijn hoog gevoeligheid en mijn kracht ervan te maken.

Herkenning en begrip
Ik begrijp nu waarom ik maandenlang moe ben geweest na de verkoop van mijn bedrijf, waarom ik veel meer last heb van omgevingsgeluid dan mensen om mij heen, waarom ik heel snel liefde kan voelen, waarom ik maar één soort parfum kan verdragen, waarom de cortisol mij om de oren vliegt als er iemand naast mij ligt te snurken, en waarom ik een aantal avonden en het liefst een hele dag per week thuis moet zijn zonder afspraken. Waarom ik niet altijd mijn telefoon kan beantwoorden, of kan reageren op berichtjes, waarom ik moet huilen bij televisie programma's, maar ook waarom ik geen geweld kan aanzien. Waarom ik beelden en de daarbij horende gevoelens al vanaf mijn 2e jaar kan terughalen, waarom ik dingen gewoon weet, waarom ik mij zo verantwoordelijk voel en anderen altijd wil beschermen, waarom ik mezelf vaak lager neerzette dan anderen, waarom ik er alles aan doe om de omgeving maar 'rustig' te houden. Waarom ik energieën voel als ik een bepaalde ruimte binnenstap, waarom ik graag in je ogen staar, waarom ik alles altijd goed wil doen, waarom ik snel stress kan voelen, waarom ik soms al precies weet wat iemand gaat zeggen nog voordat het ter tafel komt, en waarom ik gesprekken en ontmoetingen zowel vooraf als achteraf tientallen keren in mijn hoofd kan doornemen. Maar ook waarom ik ervan hou om te dansen op blote voeten in het gras, beïnvloed word door de standen van de maan en waarom ik het heerlijk vind om te staren in het niets. Ik herken nu de zoem in mijn lijf, en door goed te luisteren en te voelen weet ik wat ik moet doen, weet ik wanneer ik beter stil kan zijn en weet ik wanneer er wel tijd is voor de extraverte Wendy.

 

pexels-george-becker-134402

Be the change you wish to see in the world – Ghandi

Over mij Amsterdamse Leeuw

Werkwijze
We starten een traject met een intakegesprek. In dit gesprek wil ik graag weten wat jouw vraag is en waar ik je mee kan helpen. Samen besluiten we dan of we sessies gaan doen. In sommige gevallen zijn drie sessies voldoende, maar vaak gaan we tijdens het proces verder de diepte in, en zijn er meer sessies nodig om jou weer op je pad te krijgen. Tijdens de sessies gaan we in gesprek, stel ik je vragen, werk ik met opstellingen, luister ik naar je en komen we tot inzichten. Maar kan ik je ook opdrachten en 'huiswerk' geven om je verder te begeleiden.

Ook als je geen specifieke vraag hebt, maar bijvoorbeeld op zoek bent naar meer inzicht in jouw hoogsensitiviteit of alleen weet dat je ergens vastloopt, maar niet precies een vraag hebt dan kan ik je daarin begeleiden.

 

Opleiding

Na mijn hbo management opleiding heb ik aanvullende management- en leiderschapstrainingen gedaan. Een cursus persoonlijk leiderschap zo'n 15 jaar geleden triggerde mij om mijzelf verder te ontwikkelen en uit te zoeken waar mijn passie ligt. Met liefde heb ik dan ook een post-hbo-opleiding tot allround coach/counselor gedaan en daarnaast vele aanvullende en verdiepende cursussen, trainingen en workshops gevolgd. Waaronder de opleiding tot relatiecoach, coachen bij HSP, coachen bij hoogbegaafdheid, familieopstellingen, systemisch coachen, organisatieopstellingen, emotioneel lichaamswerk, schaduw werk, emotie en woedewerk, systemisch lichaamswerk en ziekteopstellingen, cursussen rondom spiritualiteit, de kracht van de maan, de seizoenen, de vrouwelijke cyclus, EFT relatie therapie (emotionally focused therapy), soulcollage en daarnaast nog heel veel boekenstudie.

 

 

Wendy Erhardt - de Waard

Praktijkadres:
Gerda Brautigamstraat 25
1067 TR Amsterdam-West

E-mail: info@amsterdamseleeuw.nl
Telefoon: 06-38828218

LinkedinWendy Erhardt - de Waard
Facebook – Amsterdamse Leeuw
Facebook – Dubbelwaard
YoutubeAmsterdamse Leeuw Coaching

Algemene Voorwaarden
© AmsterdamseLeeuw.nl