Amsterdamse Leeuw - Training en Coaching

Blog

Ik publiceer mijn schrijfsels ook op facebook. Like een bericht om hem te delen met facebook vrienden.

Klik hier en schrijf je in op de periodieke inspiratiemail!

Misofonie ‘Haat voor geluid’

Hoog gevoeligheid op geluidIk zit heerlijk ‘rustig’ in de tuin te studeren. Het enige dat ik hoor is de grasmaaier in het park verderop, de draaiende wasmachine op de zolder van de buren, een stationair lopende auto aan de voorkant van het huis, kwetterende vogels, een vliegtuig, een hond blaft, een fluitspel aan de overkant………  Lees meer!

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Misofonie ‘Haat voor geluid’

Mijn Misofonie

Op de middelbare school kreeg ik last van misofonie, zo rond mijn vijftiende denk ik. Ik nam wel eens een zakje wortels mee naar school die we dan tijdens de les oppeuzelden. En opeens at één van de andere meiden een wortel, ik zie en hoor het nog, verschrikkelijk, dat geknars en geknauw. Sinds die………  Lees meer!

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Mijn Misofonie

Stilstaan bij verandering

Stilstaan bij verandering In de laatste dagen van oktober ben ik altijd wat meer in mezelf gekeerd. Ik ben mij bewust van de overgang van het warme seizoen naar het koude en geniet van elke zonnestraal die er schijnt. De tijd van mooi gekleurde vallende bladeren, rondom Allerzielen en Allerheiligen, waarin ik altijd even terugdenk………  Lees meer!

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Stilstaan bij verandering

Ik heb zo’n leuk leven! En soms is het een beetje te druk.

Overprikkeld Sinds nog niet zo’n hele lange tijd zet ik af en toe in mijn agenda “vrij houden ”. Als ik dat namelijk niet doe, dan is daar een lege plek en zal ik te vaak JA zeggen tegen een afspraak of deze nou lief lekker privé of leuk lekker zakelijk is, dat maakt niet………  Lees meer!

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Ik heb zo’n leuk leven! En soms is het een beetje te druk.

Kind zijn

Speel jij nog wel eens buiten? Kleur of teken jij nog wel eens? Doe je wel eens stiekem iets kleins wat eigenlijk niet mag? Of iets zeggen dat echt niet meer kan? En kun jij nog onbegrensd lachen, huilen, schreeuwen of boos zijn vanuit je directe gevoel? Ik vind het heerlijk om af en toe………  Lees meer!

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Kind zijn

Oogsten

Hebben jullie haar ook gezien? Al voordat ik naar bed ging was ze aanwezig, fel schijnend en vol van energie. Mijn wekker stond om 04.15 uur. Ze was warm en rood, prachtig! Iets minder groot dan ik verwacht had, en toch heel goed te zien hoe ze daar stond te shinen aan de hemel. De………  Lees meer!

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Oogsten

Kracht van kwetsbaarheid

Kracht van kwetsbaarheid – Heb de moed om niet perfect te willen zijn! Alweer een tijd geleden zag ik een Tedx voordracht van Brene Brown over schaamte & kwetsbaar zijn. Het filmpje is reeds miljoenen keren bekeken en ook haar boeken gaan als warme broodjes over de toonbank. Ik snap dat wel, ze zijn herkenbaar………  Lees meer!

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Kracht van kwetsbaarheid

Amsterdamse Leeuw

Stel dat je als dier geboren bent, welk dier zou je dan zijn? Een vraag die langs kwam in mijn coaching opleiding. Wat een mooie vraag! En dan niet antwoorden met welk dier je zou willen zijn. Maar voel eens goed en denk eens eerlijk, welk dier zou jij zijn als je als dier geboren………  Lees meer!

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Amsterdamse Leeuw

Wat is HSP eigenlijk?

Wat is HSP eigenlijk? HSP staat voor Hoog Sensitieve Personen. Elaine Aron, psychotherapeute en ervaringsdeskundige is grondlegster van het begrip. Een HSP is meer dan gevoelig voor indrukken en prikkels en merkt meer signalen en details op. Hooggevoeligheid is een eigenschap van het zenuwstelsel in combinatie met de hersenen waardoor je meer (zintuiglijke en emotionele)………  Lees meer!

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Wat is HSP eigenlijk?

Belemmerende overtuigingen

Heb jij dat ook, dat stemmetje in je hoofd dat bijvoorbeeld zegt; ik kan het niet, ik krijg nooit wat ik wil, ik ben niet slim/mooi/lief/dun/goed genoeg? En weerhoudt dit je ervan om in actie te komen? Belemmerd deze overtuiging je zelfs om te doen wat je graag zou willen doen? Om je droomleven te………  Lees meer!

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Belemmerende overtuigingen