Amsterdamse Leeuw - Training en Coaching

Blog

Ik publiceer mijn schrijfsels ook op facebook. Like een bericht om hem te delen met facebook vrienden.

Klik hier en schrijf je in op de periodieke inspiratiemail!

Sensitive the untold story

De documentaire “Sensitive, the untold story” gemaakt door Elaine Aron is vanaf nu te zien via Apple TV. Inclusief een uitgebreid interview met Alanis Morisette, één van mijn hooggevoelige helden!   Een docu die ik in 2014 voor het eerst zag. Tranen rolden er over mijn wangen van herkenning. Nu 7jr later weten we al………  Lees meer!

Posted in Blog | Reacties uitgeschakeld voor Sensitive the untold story

HSP op de kermis

Gewoon even op zondagmiddag met de peuter en kleuter naar de kermis. Vol verwachting en leuke spanning in de auto, dansend liepen we er naartoe want de muziek was al goed te horen vanaf de parkeerplaats. Wow wat een mooie lichtjes, en wat is er veel te doen. Oooh kijk die is hoog! En die………  Lees meer!

Posted in Blog | Reacties uitgeschakeld voor HSP op de kermis

Misofonie therapie

Ik kan echt heeeeel stil eten! Niemand zal last van mij hebben. Ik slurp niet, krijg zelfs een milkshake tot de druppel op zonder geluid. Kroepoek, chips en borrelnootjes kan ik eten zonder dat iemand het door heeft (handig hoor jarenlang een eetverslaving en misofonie combineren). Papiertjes verwijder ik zonder te kraken en ook van………  Lees meer!

Posted in Blog | Reacties uitgeschakeld voor Misofonie therapie

Geur gevoelig

Vandaag kreeg ik een parfum monstertje ergens bij. Van een merk waar ik 20 jaar geleden een luchtje van had dat ik toen wel kon verdragen. Totdat er iets kleins aan veranderd werd, dat niemand rook, maar ik kon er niet meer tegen. Vandaag dat monstertje geroken en verrek het lijkt op die van vroeger……….  Lees meer!

Posted in Blog | Reacties uitgeschakeld voor Geur gevoelig

Misofonie ‘Haat voor geluid’

Hoog gevoeligheid op geluidIk zit heerlijk ‘rustig’ in de tuin te studeren. Het enige dat ik hoor is de grasmaaier in het park verderop, de draaiende wasmachine op de zolder van de buren, een stationair lopende auto aan de voorkant van het huis, kwetterende vogels, een vliegtuig, een hond blaft, een fluitspel aan de overkant………  Lees meer!

Posted in Blog, Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Misofonie ‘Haat voor geluid’

Mijn Misofonie

Op de middelbare school kreeg ik last van misofonie, zo rond mijn vijftiende denk ik. Ik nam wel eens een zakje wortels mee naar school die we dan tijdens de les oppeuzelden. En opeens at één van de andere meiden een wortel, ik zie en hoor het nog, verschrikkelijk, dat geknars en geknauw. Sinds die………  Lees meer!

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Mijn Misofonie

Stilstaan bij verandering

Stilstaan bij verandering In de laatste dagen van oktober ben ik altijd wat meer in mezelf gekeerd. Ik ben mij bewust van de overgang van het warme seizoen naar het koude en geniet van elke zonnestraal die er schijnt. De tijd van mooi gekleurde vallende bladeren, rondom Allerzielen en Allerheiligen, waarin ik altijd even terugdenk………  Lees meer!

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Stilstaan bij verandering

Ik heb zo’n leuk leven! En soms is het een beetje te druk.

Overprikkeld Sinds nog niet zo’n hele lange tijd zet ik af en toe in mijn agenda “vrij houden ”. Als ik dat namelijk niet doe, dan is daar een lege plek en zal ik te vaak JA zeggen tegen een afspraak of deze nou lief lekker privé of leuk lekker zakelijk is, dat maakt niet………  Lees meer!

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Ik heb zo’n leuk leven! En soms is het een beetje te druk.

Kind zijn

Speel jij nog wel eens buiten? Kleur of teken jij nog wel eens? Doe je wel eens stiekem iets kleins wat eigenlijk niet mag? Of iets zeggen dat echt niet meer kan? En kun jij nog onbegrensd lachen, huilen, schreeuwen of boos zijn vanuit je directe gevoel? Ik vind het heerlijk om af en toe………  Lees meer!

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Kind zijn

Oogsten

Hebben jullie haar ook gezien? Al voordat ik naar bed ging was ze aanwezig, fel schijnend en vol van energie. Mijn wekker stond om 04.15 uur. Ze was warm en rood, prachtig! Iets minder groot dan ik verwacht had, en toch heel goed te zien hoe ze daar stond te shinen aan de hemel. De………  Lees meer!

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Oogsten

Kracht van kwetsbaarheid

Kracht van kwetsbaarheid – Heb de moed om niet perfect te willen zijn! Alweer een tijd geleden zag ik een Tedx voordracht van Brene Brown over schaamte & kwetsbaar zijn. Het filmpje is reeds miljoenen keren bekeken en ook haar boeken gaan als warme broodjes over de toonbank. Ik snap dat wel, ze zijn herkenbaar………  Lees meer!

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Kracht van kwetsbaarheid

Amsterdamse Leeuw

Stel dat je als dier geboren bent, welk dier zou je dan zijn? Een vraag die langs kwam in mijn coaching opleiding. Wat een mooie vraag! En dan niet antwoorden met welk dier je zou willen zijn. Maar voel eens goed en denk eens eerlijk, welk dier zou jij zijn als je als dier geboren………  Lees meer!

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Amsterdamse Leeuw

Wat is HSP eigenlijk?

Wat is HSP eigenlijk? HSP staat voor Hoog Sensitieve Personen. Elaine Aron, psychotherapeute en ervaringsdeskundige is grondlegster van het begrip. Een HSP is meer dan gevoelig voor indrukken en prikkels en merkt meer signalen en details op. Hooggevoeligheid is een eigenschap van het zenuwstelsel in combinatie met de hersenen waardoor je meer (zintuiglijke en emotionele)………  Lees meer!

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Wat is HSP eigenlijk?

Belemmerende overtuigingen

Heb jij dat ook, dat stemmetje in je hoofd dat bijvoorbeeld zegt; ik kan het niet, ik krijg nooit wat ik wil, ik ben niet slim/mooi/lief/dun/goed genoeg? En weerhoudt dit je ervan om in actie te komen? Belemmerd deze overtuiging je zelfs om te doen wat je graag zou willen doen? Om je droomleven te………  Lees meer!

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Belemmerende overtuigingen

Notice, Choose, Act & Celebrate!

Als Je Me Echt Zou Kennen…. dan zou je weten dat ik de afgelopen jaren mijn leven volledig omgegooid heb. Drie jaar geleden was ik eigenaar van een succesvol evenementenbureau, had ik al 13 jaar een relatie en woonde ik in een heel groot huis. Twee jaar geleden was ons bedrijf verkocht, mijn relatie geëindigd,………  Lees meer!

Posted in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Notice, Choose, Act & Celebrate!

Hoog Sensitief Kind

Hoe was jij als Hoog Sensitief Kind? Ik vraag mijn cliënten vaak hoe ze waren als kind. Als je er als volwassene bent achter gekomen dat je HSP bent, dan kan het helpen om situaties die je als (overgevoelig) kind hebt meegemaakt terug te halen en opnieuw te bekijken vanuit het oogpunt van hoogsensitiviteit. Situaties………  Lees meer!

Posted in Blog | Reacties uitgeschakeld voor Hoog Sensitief Kind