Amsterdamse Leeuw - Training en Coaching

Mijn hooggevoeligheid

HSP AmsterdamDat ik hoogsensitief ben weet ik nog niet eens zo heel lang, een jaar of 10 denk ik nu. Het strookte voor mij heel lang niet met de extraverte Wendy die leiding gaf aan een commercieel bedrijf en werkte in de drukte van het centrum van Amsterdam. Daarnaast kon ik in mijn vrije tijd niet stil zitten, maar moest ik altijd op pad, op zoek naar avontuur, op zoek naar prikkels. Pas nadat ik mijn bedrijf verkocht, nieuwe studies ben gaan doen, bijna burn-out was en een aantal jaar wat rustiger aan heb gedaan kwam ik erachter dat ik jarenlang emoties en overprikkeling goed heb weg weten te stoppen. Toen dit bij mij binnenkwam heb ik er enkele maanden over gedaan om mezelf opnieuw te ontdekken, mijn geschiedenis te herkaderen, te leren omgaan met mijn hoog gevoeligheid en mijn kracht ervan te maken.

Herkenning en begrip
HSPIk begrijp nu waarom ik maandenlang moe ben geweest na de verkoop van mijn bedrijf, waarom ik veel meer last heb van omgevingsgeluid dan mensen om mij heen, waarom ik heel snel liefde kan voelen, waarom ik maar één soort parfum kan verdragen, waarom de cortisol mij om de oren vliegt als er iemand naast mij ligt te snurken, en waarom ik een aantal avonden en het liefst een hele dag per week thuis moet zijn zonder afspraken. Waarom ik niet altijd mijn telefoon kan beantwoorden, of kan reageren op berichtjes, waarom ik moet huilen bij televisie programma’s, maar ook waarom ik geen geweld kan aanzien. Waarom ik beelden en de daarbij horende gevoelens al vanaf mijn 2e jaar kan terughalen, waarom ik dingen gewoon weet, waarom ik mij zo verantwoordelijk voel en anderen altijd wil beschermen, waarom ik mezelf vaak lager neerzette dan anderen, waarom ik er alles aan doe om de omgeving maar ‘rustig’ te houden. Waarom ik energieën voel als ik een bepaalde ruimte binnenstap, waarom ik graag in je ogen staar, waarom ik alles altijd goed wil doen, waarom ik snel stress kan voelen, waarom ik soms al precies weet wat iemand gaat zeggen nog voordat het ter tafel komt, en waarom ik gesprekken en ontmoetingen zowel vooraf als achteraf tientallen keren in mijn hoofd kan doornemen. Maar ook waarom ik ervan hou om te dansen op blote voeten in het gras, beïnvloed word door de standen van de maan en waarom ik het heerlijk vind om te staren in het niets.

Ik herken nu de zoem in mijn lijf, en door goed te luisteren en te voelen weet ik wat ik moet doen, weet ik wanneer ik beter stil kan zijn en weet ik wanneer er wel tijd is voor de extraverte Wendy.

Opleiding & werkwijze……

Kan ik jou helpen met het ontdekken van je hoogsensitiviteit? Stuur mij dan een bericht.