Ik heb zo’n leuk leven! En soms is het een beetje te druk.

Overprikkeld

Sinds nog niet zo’n hele lange tijd zet ik af en toe in mijn agenda “vrij houden ”. Als ik dat namelijk niet doe, dan is daar een lege plek en zal ik te vaak JA zeggen tegen een afspraak of deze nou lief lekker privé of leuk lekker zakelijk is, dat maakt niet uit. Want als ik nee zeg, terwijl ik eigenlijk wel kan, dan geeft dat toch een gevoel van niet eerlijk zijn. En dat is heel stom. Want waarom zou ik van mijzelf niet gewoon lekker een moment vrij mogen zijn en languit in mijn uitgerekte joggingbroek (die met gaten) op de bank mogen liggen? Ik maak dus steeds vaker een afspraak met mijzelf, met mijn lief of met het bankstel, en zet deze officieel in de agenda.

Sinds nog niet zo’n hele lange tijd weet ik dat ik een paar avonden per week en het liefst ook een hele dag binnen de muren van mijn huis moet verblijven. Moet, omdat als ik dat niet doe, ik niet toekom aan de rust tussen al die leuke dingen van het leven door. Als ik dat niet doe, dan stuiter ik op een gegeven moment in de rondte en na dat stuiteren stort ik in, dan MOET ik een paar dagen niks. Langzaam slaap ik slechter, word ik kribbig, kun je niets goed doen, is iedereen stom, ik ook, wil ik eten, kan ik mij niet concentreren, ben ik negatief, krijg ik hoofdpijn, en buikpijn en heb je helemaal niets meer aan mij, ik ook niet. Dus om dat te voorkomen neem ik vaker kleine pauzes van een avond of een middag of een uurtje, want ik doe liever niks als ik mij wel lekker voel en er zelf voor kan kiezen. Ook al voelt dat soms nog een beetje als spijbelen.

Afgelopen week had ik een lekker leuke volle week, maar ook een beetje druk.
Waar ik op maandag op het kantoor van Challenge Day aan het helpen was, zat ik op dinsdag achter mijn eigen bureau het prachtige HSP Café van diezelfde avond voor te bereiden. Was ik op woensdag aan het coachen en zat in de avond in intervisie met coach-collega’s. De donderdag aan het werk op de praktijk en ’s avonds een heerlijk diner bij vrienden. Vrijdag kon ik gelukkig studeren op de bank (helaas niet in die joggingbroek). En op zaterdag liep ik sinds jaren weer eens als gids door het oude centrum van de stad, gevolgd door een bezoek aan Artis met de leukste kleine nichtjes. En na een leuk uitje met vrienden zondagochtend kon ik zondagmiddag heerlijk op de bank ploffen. Even afladen en opladen voor de komende leuke week, eentje die ik ietsje rustiger probeer te houden.

Heb jij een leuke week voor de boeg?