Familie opstellingen helpen
bij verwerking

 

Bij opstellingen praten we in basis over de term 'familie opstelling'.

Familieopstellingen

Iedereen maakt deel uit van een familie, van een gezin, van een systeem. Onderdeel hiervan zijn heeft een grotere invloed op jou, en hoe je in het leven staat, dan dat je vaak beseft. In het systeem zitten onderliggende, meestal nog niet zichtbare, verstrikkingen en blokkades. Deze kunnen ervoor zorgen dat jij in het leven hier en nu niet verder komt, dat het niet stroomt waar je zou willen en je herhalend in dezelfde patronen en situaties terechtkomt. Sta je wel op je eigen plek in het systeem? Of draag je nog wat voor een ander?

Door dit op te stellen komen deze dynamieken aan het licht, kun jij letterlijk zien wat er gebeurt en kan er rust in het systeem ontstaan waardoor jij ruimte krijgt om je eigen plek weer in te nemen en verder te komen in je leven.

In de familieopstellingen geloven we dat je 7 generaties met je meedraagt. Al deze voorouders zijn op enige wijze van invloed geweest op hoe jij vandaag dag in het leven staat. Door tijdens een opstelling hier inzichten in te krijgen, kun jij jouw deel helen en minder last met je meedragen.

Een familieopstelling is een effectieve en helende manier om onbewuste patronen, blokkades en verstrikkingen te onderzoeken. Van jouw familie van herkomst, neem je bewust en onbewust een heleboel over. Veel daarvan is mooi, maar ook zijn er dingen die jou in het leven zo beïnvloeden dat je niet lekker in je vel zit, trauma’s & pijn overgenomen hebt, je niet met emoties kunt omgaan, je steeds tegen dezelfde patronen & verhalen aanloopt, je je doelen & verlangens maar niet lijkt te halen, en soms zelfs mentaal of fysiek ziek wordt.

Tijdens een opstelling kijken we naar personen en gebeurtenissen binnen jouw familiesysteem die met elkaar verbonden zijn en van invloed zijn op je verleden, heden en de toekomst. Dit kan met poppetjes op tafel, met vloerankers op de grond en met échte mensen in een ruimte. Je kunt jouw systeem dus echt voor je zien staan, wat inzichten geeft, antwoorden op vragen en heling.

Amsterdam Hooggevoeligheid Coaching HSP22

Opstellingen

Bij opstellingen praten we in basis over de term 'familieopstelling'. Opstellingen kunnen we echter op allerlei gebieden, thema’s en vragen inzetten.

Bij organisatieopstellingen kijken we naar waar het binnen het bedrijf niet stroomt, welke dynamieken er tussen mensen en afdelingen spelen en wat er uiteindelijk nodig is om iedereen op de juiste plek te krijgen zodat het bedrijf gezonder kan worden en er stappen de toekomst in gemaakt kunnen worden. Heb je een bedrijf en wil je gebruik maken van deze mogelijkheid, dan kun je kiezen tussen een individuele sessie met opstellingen, of de optie om in-company een grote opstelling te organiseren.

Ben je een eenmanszaak/ZZP’er of samengestelde VOF en stroomt het in jouw bedrijf niet? Ook dan kun je een organisatieopstelling bij mij komen doen! Ik overleg graag met je over de mogelijkheden.

 

In de relatietherapie die Mark de Waard en ik geven maken we gebruik van relatieopstellingen. Bij relaties heb je te maken met 2 systemen/families, die samenkomen. Waar de eerste jaren de liefde vaak stroomt kom je (bijna) altijd wel op een punt dat je samen tegen dingen aanloopt, zover dat het soms je relatie kan kosten. Ik vergelijk het weleens met een fusie van 2 bedrijven, als je 2 systemen wilt samenvoegen en er een succesvol bedrijf/relatie van wilt maken, dan heb je ook naar de voorgeschiedenis van beide te kijken. Waar botsen deze en waar zijn ze complementair aan elkaar. En wat kun je doen om het systeem verder de toekomst in te laten groeien op een opbouwende liefdevolle manier.

 

Ziekte en symptoomopstellingen
Soms zijn er ziektes die van generatie op generatie worden doorgegeven zonder dat ze erfelijk (genetisch) bepaald zijn. Hoe kan het dan toch dat deze ziekte in het systeem blijft rondwanen? Wat wil deze ziekte zeggen? Waar mag de aandacht naar verlegd worden?

Ook kan het zijn dat je symptomen of ‘vage’ klachten hebt die in de medische wereld geen naam hebben of onder een noemer van bijvoorbeeld chronisch vermoeidheid syndroom, reuma, prikkelbare darm syndroom of gewoonweg stress worden weggezet.

Of wellicht heb je een ‘stoornis’ als diagnose gekregen omdat je net voldoende kenmerken ervan vertoonde, maar voel je toch dat het niet helemaal past. Symptomen die horen bij AD(H)D, Angststoornissen, Depressie, Verslaving. Welke plek in jouw systeem heeft deze ziekte, of hebben de symptomen ingenomen? en wat heeft dit jou te vertellen? Als alles er mag zijn, alles gezien en gehoord mag worden, wat komt de ziekte dan doen in jouw leven? Door dit op te stellen, soms met vloerankers, soms met representanten, maar vaker nog letterlijk in het lichaam liggend op een matras, komen er inzichten en komt er ruimte. Je voelt in je lijf waar het vastzit en waar het weer mag gaan stromen.

*Een opstelling is geen medische behandeling, maar kan inzichten en een meer vrije levensstroom geven waardoor het een ondersteuning kan zijn tijdens een medische behandeling.

 

Trauma opstellingen
Trauma klinkt heel heftig, en dat is het vaak ook. Echter iedereen heeft trauma in zn leven meegemaakt, de één in extremere vorm dan de ander. Maar dat zegt niet altijd iets over de uitwerking van trauma. Sommige mensen hebben extreme bijna doodservaringen gehad en hebben er later niet zoveel last meer van en anderen maken iets kleins mee en dragen hun hele leven pijn en angst met zich mee.

Welke plek neemt trauma en oude pijn in jouw leven in? Heb jij geleerd om te gaan met emoties en kun je dit verwerken of blijft het hangen in je systeem, en heb je er altijd last van? Misschien denk je het trauma in je hoofd wel verwerkt te hebben, maar hoe zit dat in je lijf? En als je niet zoveel van het trauma meer zou hoeven dragen, welk verlangen zit daar dan onder?

 

Wat doet een Representant in een familieopstelling?
Als representant ben je aanwezig bij een (familie) opstelling. Je wordt door de vraagsteller gevraagd om iets of iemand te representeren uit zijn familiesysteem. Je hoeft hiervoor 'alleen maar' in het veld van de opstelling te stappen. Het veld, en jouw intuïtie die hierop reageert, maken dat jij je kunt gaan voelen en/of gedragen zoals de persoon waarvoor je bent opgesteld doet/deed. Hiervoor hoef je diegene niet te kennen, ook het verhaal hoef je niet te weten, en tevens hoef je geen ervaring met dit werk te hebben. Meedoen in een opstelling raakt de representant ook vaak in een eigen thema. De plek die je krijgt zegt dus ook iets over jou, daarmee kun je zonder dat het direct over jou gaat dus ook je eigen proces in een opstelling hebben. Eventueel met heling in jouw eigen systeem tot gevolg.

 

 

Amsterdam Hooggevoeligheid Coaching HSP relaties3 Familieopstellingen

Be the change you wish to see in the world – Ghandi

Wat kan ik voor je doen?

Ik kan je helpen om inzicht te krijgen in je patronen, belemmeringen, overtuigingen, keuzes, hoofd, uitdagingen, emoties & gevoelens, pijn, blokkades, (familie) systeem, relaties, lijf en leven. Als er ergens iets vast zit, dan kom je niet verder. Samen kijken we naar wat er in de weg staat, wat niet gezien wordt of wat je niet durft of kunt voelen. Ik zal naar je luisteren, je vragen stellen, je (familie)systeem erbij halen, je een spiegel voorhouden en als nodig een schop onder je kont geven of een stok achter je deur zijn, zodat het weer in beweging komt.

Ben ik jouw coach?

Ik kan je helpen om jezelf te helpen, om persoonlijk (en/of zakelijk) te verdiepen. Ik beheers de kunst van het vragen stellen, werk systemisch en kan je begeleiden bij jouw levensvragen, persoonlijke ontwikkeling, relatie en werk uitdagingen. Voor als je je dromen en doelen wilt realiseren, je leven op de fijnste manier wil leven, maar even niet meer weet hoe. Als je telkens weer tegen patronen en belemmeringen oploopt en ze terug blijven komen, gaan we naar de diepte, naar de bron ervan om ze aan te kijken en afscheid van te nemen.

Ik begeleid met aandacht voor zingeving en resultaat, dat ervoor zorgt dat je in beweging komt, dieper durft te voelen, jouw plek weer kunt innemen en zo de juiste weg terug weet te vinden. Door te luisteren, op te stellen, te vragen, te voelen, te weten en te zien (vanuit opleiding en intuïtie), kan ik je begeleiden en helpen om jezelf te zijn.

Wendy Erhardt - de Waard

Praktijkadres:
Gerda Brautigamstraat 25
1067 TR Amsterdam-West

E-mail: info@amsterdamseleeuw.nl
Telefoon: 06-38828218

LinkedinWendy Erhardt - de Waard
Facebook – Amsterdamse Leeuw
Facebook – Dubbelwaard
YoutubeAmsterdamse Leeuw Coaching

Algemene Voorwaarden
© AmsterdamseLeeuw.nl