Leven met hooggevoeligheid

HSP - Hoog Sensitief Persoon, HSS - High Sensation Seeker,
Hooggevoeligheid, Hoogsensitiviteit, Highly Sensitive Person,
Fijngevoelig, Hooggevoelig, Hoogsensitief, HSK - Hoog Sensitief Kind,
Extravert of juist Introvert?

 

Hoog gevoeligheid Coaching

Hoog gevoeligheid is een prachtige eigenschap! als je weet hoe je ermee om moet gaan. Als je bij jezelf herkent waar je sensitiviteit in zit, waar je van overprikkelt raakt, en hoe je dit juist tot een kracht kan maken, zal hoog sensitiviteit je heel veel moois brengen.

Hoog Sensitieve Personen
* hebben een sterke intuïtie,
* houden van diepgaande gesprekken,
* zijn zorgzaam,
* hebben een brede belangstelling,
* kunnen gevoelens van mensen en energieën in een ruimte goed aanvoelen,
* worden diep geraakt door natuur, kunst en muziek,
* hebben een intense waarneming,
* kunnen situaties goed inschatten en
* hebben een zeer goed beeld van oorzaak en gevolg.

Overprikkeld en klachten
Hoog sensitiviteit kan er voor zorgen dat je moeite hebt met het verwerken van de diepe indrukken, zintuiglijke prikkels en emoties. Je bent gevoeliger voor stress en spanning en kunt hier klachten van krijgen zoals hoofdpijn, vermoeidheid, allergieën, stemmingswisselingen, angsten en zelfs depressiviteit en verslavingen. Tevens hebben HSP’ers een grote kans op een burn-out, moeite met aangeven van grenzen en nee zeggen en vaak een grote zorg voor de mensen en de wereld om zich heen waardoor ze zichzelf vergeten en vaker een lager zelfbeeld hebben.

HSP Coaching
Ik kan je begeleiden in je ontdekkingstocht naar wat jouw hoog sensitiviteit inhoudt en hoe je hiermee om kunt gaan, zodat je er geen last meer van ervaart, maar de positieve kant kunt zien. We kijken terug op vroegere gebeurtenissen om te begrijpen wat jouw gevoeligheid voor invloed heeft gehad op je leven en gaan aan de slag met hoe je vanaf nu jezelf neerzet. Als coach en ervaringsdeskundige kan ik je helpen te leren omgaan met alle prikkels en emoties, je grenzen beter aan te geven en je HSP te begrijpen, waardoor je uiteindelijk het mooie van je sensitiviteit kan ervaren.

HSP - Herkennen, erkennen en verkennen - kort 4 sessie traject
In een kort traject kan ik je al helpen jouw HSP te ontdekken. Dit traject bestaat uit een korte telefonische intake en vier live sessies van zo'n 75 minuten, waarin we aan de slag gaan met het herkennen, erkennen en verkennen van jouw hoog gevoeligheid. De sessies zullen ongeveer 1x per 2 weken plaatsvinden en het 'huiswerk' circa 15 minuten per dag in beslag nemen. Na deze begeleiding weet je o.a. wat HSP is, van welke prikkels je het meeste 'last' hebt, hoe je hier beter mee om kunt gaan, waar jouw gevoeligheid zit en waar jouw hoog sensitieve kracht ligt!
Mochten er uit dit traject negatieve overtuigingen, gedragingen of andere patronen en gevoeligheden naar boven komen waardoor je meer therapie of coaching kunt gebruiken dan zullen we het daar over hebben en meerdere sessies aan jouw traject toevoegen.

Test hier of je HSP bent!

Be the change you wish to see in the world – Ghandi

Wat kan ik voor je doen?

Ik kan je helpen om inzicht te krijgen in je patronen, belemmeringen, overtuigingen, keuzes, hoofd, uitdagingen, emoties & gevoelens, pijn, blokkades, (familie) systeem, relaties, lijf en leven. Als er ergens iets vast zit, dan kom je niet verder. Samen kijken we naar wat er in de weg staat, wat niet gezien wordt of wat je niet durft of kunt voelen. Ik zal naar je luisteren, je vragen stellen, je (familie)systeem erbij halen, je een spiegel voorhouden en als nodig een schop onder je kont geven of een stok achter je deur zijn, zodat het weer in beweging komt.

Ben ik jouw coach?

Ik kan je helpen om jezelf te helpen, om persoonlijk (en/of zakelijk) te verdiepen. Ik beheers de kunst van het vragen stellen, werk systemisch en kan je begeleiden bij jouw levensvragen, persoonlijke ontwikkeling, relatie en werk uitdagingen. Voor als je je dromen en doelen wilt realiseren, je leven op de fijnste manier wil leven, maar even niet meer weet hoe. Als je telkens weer tegen patronen en belemmeringen oploopt en ze terug blijven komen, gaan we naar de diepte, naar de bron ervan om ze aan te kijken en afscheid van te nemen.

Ik begeleid met aandacht voor zingeving en resultaat, dat ervoor zorgt dat je in beweging komt, dieper durft te voelen, jouw plek weer kunt innemen en zo de juiste weg terug weet te vinden. Door te luisteren, op te stellen, te vragen, te voelen, te weten en te zien (vanuit opleiding en intuïtie), kan ik je begeleiden en helpen om jezelf te zijn.

Wendy Erhardt - de Waard

Praktijkadres:
Gerda Brautigamstraat 25
1067 TR Amsterdam-West

E-mail: info@amsterdamseleeuw.nl
Telefoon: 06-38828218

LinkedinWendy Erhardt - de Waard
Facebook – Amsterdamse Leeuw
Facebook – Dubbelwaard
YoutubeAmsterdamse Leeuw Coaching

Algemene Voorwaarden
© AmsterdamseLeeuw.nl