Relatietherapie DubbelWaard

Amsterdamse Leeuw Coaching & LichaamsBewustePsychotherapie,
Wendy & Mark de Waard, geven samen relatie sessies,
relatietherapie, relatie opstellingen, systemische relatie trajecten
& HSP relatiecoaching.

 

Relatietherapie DubbelWaard

In onze praktijk DubbelWaard begeleid ik samen met mijn man Mark de Waard, die werkt als lichaamsgericht therapeut, stellen in relatie therapie.

Mijn systemische coaching, die gericht is op het familiesysteem waar je vandaan komt, en mijn specialisatie in (hoog)gevoeligheid, emotie en traumawerk, en Mark z'n lichaamsgerichte aanpak, waar de verbinding van hoofd naar hart en lijf voorop staat, blijken een goede combinatie voor relatietherapie. Aanvullend met onze eigen ervaring in verschillende relaties in het verleden en ons huwelijk met elkaar, maken onze sessies authentiek en uniek en doordat we 2 op 2 werken in balans voor onszelf en het stel dat bij ons komt.

In onze sessies combineren we lichaamsbewuste therapie met systemische coaching, hebben we cognitieve gesprekken die veelal gaan over communicatie in de relatie en worden er verhalen, emoties (eft) en verlangens gedeeld, doen we familie- en relatieopstellingen, en kunnen er (lichaamsgerichte) oefeningen langskomen. Zowel het verleden als de toekomst doen mee, maar het belangrijkste is dat wat er nu is. Dat wat nu maakt dat jullie niet voldoende of op de juiste manier in verbinding kunnen zijn met elkaar.

Wij hebben in de afgelopen jaren stellen begeleid die
* al 35 jaar getrouwd zijn en door het leven elkaar niet meer wisten te vinden.
* pas 2 jaar samen zijn en weten dat er een diepere laag in de relatie mogelijk is.
* na de sessies besloten hebben om te gaan scheiden.
* een verschillende (kinder)wens hadden en dit leidde tot verwijdering van verlangens en elkaar.
* eenzelfde kinderwens hebben, maar waarbij dit (nog) niet gelukt is.
* niet met en niet zonder elkaar konden leven.
* in een andere levensfase elkaar opeens kwijt waren.
* door persoonlijke ontwikkeling van de één niet meer op dezelfde hoogte zaten.
* heel goed samen zouden kunnen zijn, maar telkens tegen een verstrikking met het gezin van herkomst opliepen.
* cognitief elkaar goed weten te vinden, maar emotioneel afgesloten waren.
* vast zaten in het drukke gezinsleven waardoor intimiteit en seksualiteit verdwenen waren.
* hoog gevoeliger bleken dan verwacht.

Je kunt bij ons losse sessies boeken of direct een wat langer traject afspreken.

Meer informatie over ons en onze praktijk DubbelWaard.

'Wat ik vooral merk is dat ik sinds de relatieopstelling een intensere verbinding voel. Die verbinding zit niet in mijn hoofd, maar vooral in mijn lijf/buik. Ik koester de connectie met iedereen in onze relatieopstelling.'

Systemisch relatie traject
Dit is een traject van meerdere sessies en 1 grote live opstelling, waarbij we systemisch met (familie)opstellingen gaan kijken naar de (relatie)patronen waar jullie tegenaan lopen.

Voordat we starten met het traject komen jullie langs voor een kort kennismakingsgesprek, dit kan ook telefonisch. Als er van beide kanten een Ja is zullen we het traject inplannen.

In de eerste sessie gaan we onderzoeken waar jullie precies tegenaan lopen en wat jullie verlangens ten aanzien van de relatie en jullie wensen voor dit relatietraject zijn. Wat zijn de patronen in jullie relatie? Waar gaat het mis? Of waar kan het beter? En wat is er in het meest positieve veranderd na dit traject?

De tweede en derde sessie zullen we beginnen met een tafelopstelling met poppetjes, waarbij beide partners een keer (los van elkaar) aan bod komen. De ander is aanwezig en kijkt en voelt mee met het verhaal en het familiesysteem van de partner.
Op deze manier krijgen we inzicht in o.a. de patronen die vanuit het familiesysteem aanwezig zijn.

In de vierde sessie zal er wellicht al één en ander veranderd zijn en gaan we werken met een gezamenlijke opstelling met vloerankers op de grond. Waar sta jij? Waar staat je partner? Wat is van jou? Wat is van je partner? Op welke plek sta je? Waar staan jullie patronen? En verlangens? En hoe is het met jullie emoties en gevoelens?

Wat er uit al deze sessies komt nemen we mee naar een grote live opstelling met representanten. Eens in de zoveel tijd organiseren wij een dag of avond waarbij we 2 á 3 grote (relatie) opstellingen doen. Jullie opstelling komt aan bod, en ook zullen jullie deze dag weer als representant aanwezig zijn voor de opstellingen van de andere stellen.

Hierna komen we nog minimaal 1x samen om een afsluitende sessie te doen in dit traject. Soms is dit voor nu voldoende, soms komt er meer boven of blijkt dat een stel nog verder wil verdiepen en kunnen we nog aanvullende sessies afspreken.

HSP relatiecoach
Als HSP coach begeleidde ik al langer stellen waarvan vaak één van de twee hoog sensitief is en de ander niet. Het is voor de meeste mensen die niet HSP zijn moeilijk te begrijpen wat het nou precies is, waar hooggevoeligen anders in zijn, waarom emoties soms sneller en heftiger aanwezig zijn, we vaker goed zorgen voor de hele wereld behalve voor ons zelf, en we makkelijker over onze grenzen gaan of laten gaan. En voor veel HSP’ers is het juist lastig uit te leggen omdat ze het wel voelen en weten, maar er geen woorden voor weten of zelfs hebben. Mocht je in je relatie hier tegenaan lopen, dan ben je natuurlijk ook welkom bij mij, of als stel bij ons.

Test hier of jij en/of je partner HSP zijn

pexels-rodnae-productions-8208323

Wendy de Waard - Erhardt

Praktijk DubbelWaard
Dillenburg 16
1165 HN Halfweg

E-mail: info@amsterdamseleeuw.nl
Telefoon: 06-38828218

LinkedinWendy Erhardt - de Waard
Facebook – Dubbelwaard
Instagram - WendyAmsterdam
Youtube
Amsterdamse Leeuw Coaching

Algemene Voorwaarden
© AmsterdamseLeeuw.nl