Jouw plek in het systeem onderzoeken

 

Wegnemen van blokkades en helpen bij verwerking

 

 

Systemisch lichaamswerk


Ziekte en symptoomopstellingen
Soms zijn er ziektes die van generatie op generatie worden doorgegeven zonder dat ze erfelijk (genetisch) bepaald zijn. Hoe kan het dan toch dat deze ziekte in het systeem blijft rondwanen? Wat wil deze ziekte zeggen? Waar mag de aandacht naar verlegd worden? Ook kan het zijn dat je symptomen of ‘vage’ klachten hebt die in de medische wereld geen naam hebben of onder een noemer van bijvoorbeeld chronisch vermoeidheid syndroom, reuma, prikkelbare darm syndroom of gewoonweg stress worden weggezet.

Of wellicht heb je een ‘stoornis’ als diagnose gekregen omdat je net voldoende kenmerken ervan vertoonde, maar voel je toch dat het niet helemaal past. Symptomen die horen bij AD(H)D, Angststoornissen, Depressie, Verslaving. Welke plek in jouw systeem heeft deze ziekte, of hebben de symptomen ingenomen? en wat heeft dit jou te vertellen? Als alles er mag zijn, alles gezien en gehoord mag worden, wat komt de ziekte dan doen in jouw leven? Door dit op te stellen, soms met vloerankers, soms met representanten, maar vaker nog letterlijk in het lichaam liggend op een matras, komen er inzichten en komt er ruimte. Je voelt in je lijf waar het vastzit en waar het weer mag gaan stromen.

*Een opstelling is geen medische behandeling, maar kan inzichten en een meer vrije levensstroom geven waardoor het een ondersteuning kan zijn tijdens een medische behandeling.

 

Systemisch coach
In mijn coaching werk ik met (familie)opstellingen. In dit systemisch werk, kijken we naar jouw plek in het systeem, zoals o.a. in je familie. Sta jij op de juiste plek, of neem je de plek in van iemand anders en zijn er daardoor storingen ontstaan. Verstrikkingen en blokkades die ervoor zorgen dat jij niet je eigen plek in kunt nemen en je leven hierdoor niet voldoende voor jou stroomt. Door deze manier van coachen, o.a. door het gebruik maken van opstellingen, maar ook de verdere begeleiding op de aan het licht gekomen thema's (gedrag, overtuigingen, patronen) zal
je ontdekken waar de belemmeringen zitten en waarom je telkens opnieuw hierin vervalt. 

Als ook opstellingen met ziekte, Welke plek in jouw systeem heeft de ziekte, of hebben de symptomen ingenomen? en wat heeft dit jou te vertellen? Als alles er mag zijn, alles gezien en gehoord mag worden, wat komt de ziekte dan doen in jouw leven? Ditzelfde geldt bijvoorbeeld voor een trauma wat in jouw leven heeft plaatsgevonden en een heel belangrijke plek inneemt. Welke plek is dit en waarom? Hoeveel ruimte neemt dit in en waar helpt, dan wel belemmert het jou? En wat zou er gebeuren als dit op de juiste plek in jouw systeem komt.

In de relatiesessies die ik, samen met mijn man Mark de Waard, begeleid werken we met relatieopstellingen. Wie neemt welke plek in en waar komt dit vandaan? Wat zorgt ervoor dat de relatie niet helemaal lekker loopt. En in hoeverre hebben jullie eigen familiesystemen hier invloed op?

Be the change you wish to see in the world – Ghandi

Wat kan ik voor je doen?

Ik kan je helpen om inzicht te krijgen in je patronen, belemmeringen, overtuigingen, keuzes, hoofd, uitdagingen, emoties & gevoelens, pijn, blokkades, (familie) systeem, relaties, lijf en leven. Als er ergens iets vast zit, dan kom je niet verder. Samen kijken we naar wat er in de weg staat, wat niet gezien wordt of wat je niet durft of kunt voelen. Ik zal naar je luisteren, je vragen stellen, je (familie)systeem erbij halen, je een spiegel voorhouden en als nodig een schop onder je kont geven of een stok achter je deur zijn, zodat het weer in beweging komt.

Ben ik jouw coach?

Ik kan je helpen om jezelf te helpen, om persoonlijk (en/of zakelijk) te verdiepen. Ik beheers de kunst van het vragen stellen, werk systemisch en kan je begeleiden bij jouw levensvragen, persoonlijke ontwikkeling, relatie en werk uitdagingen. Voor als je je dromen en doelen wilt realiseren, je leven op de fijnste manier wil leven, maar even niet meer weet hoe. Als je telkens weer tegen patronen en belemmeringen oploopt en ze terug blijven komen, gaan we naar de diepte, naar de bron ervan om ze aan te kijken en afscheid van te nemen.

Ik begeleid met aandacht voor zingeving en resultaat, dat ervoor zorgt dat je in beweging komt, dieper durft te voelen, jouw plek weer kunt innemen en zo de juiste weg terug weet te vinden. Door te luisteren, op te stellen, te vragen, te voelen, te weten en te zien (vanuit opleiding en intuïtie), kan ik je begeleiden en helpen om jezelf te zijn.

Wendy Erhardt - de Waard

Praktijkadres:
Gerda Brautigamstraat 25
1067 TR Amsterdam-West

E-mail: info@amsterdamseleeuw.nl
Telefoon: 06-38828218

LinkedinWendy Erhardt - de Waard
Facebook – Amsterdamse Leeuw
Facebook – Dubbelwaard
YoutubeAmsterdamse Leeuw Coaching

Algemene Voorwaarden
© AmsterdamseLeeuw.nl