Begin nu met verandering
stapje bij stapje


Organisatieopstelling, ziekteopstelling, traumaopstelling en relatieopstelling

Systemische coaching

In mijn sessies werk ik o.a. met (familie)opstellingen. In dit systemische werk, kijken we naar jouw (familie)systeem en jouw plek hierin. Wat is er in de generaties voor jou allemaal gebeurd? Welke verhalen zijn er bekend en welke niet? Uit wat voor gezin kom je? Hoe ben je opgevoed? Welke normen en waarden heb je meegekregen en welke juist niet? Waarschijnlijk heb je last van oude pijn (trauma) vanuit je jeugd, of misschien draag je zelfs wel de trauma’s van voorouders die dat zelf niet konden. De meeste pijn waar we als volwassenen last van hebben zijn ontstaan in de eerste 7 jr van je leven en soms nog van daarvoor. Waarom zou je daar je hele leven mee blijven lopen?

Sta jij op de juiste plek in jouw systeem? of sta je verkeerd en misschien wel op de plek van iemand anders? Sta jij bijvoorbeeld op de goede plek als kind van je ouders, of ben je opgestegen in je systeem en ben jij naast of zelfs boven jouw ouders gaan staan doordat je bijvoorbeeld altijd voor ze hebt moeten zorgen. Op dat moment stroomt het niet meer zoals zou moeten en ben je altijd heel hard aan het werk om het leven voor jou te laten 'werken'.

Welke verstrikkingen en blokkades zijn er bij jou, die ervoor zorgen dat jij niet je eigen plek inneemt en je leven hierdoor niet voldoende voor jou stroomt.

Door deze manier van coachen worden de dynamieken in jouw systeem zichtbaar. Hierdoor zal je ontdekken waar de belemmeringen zitten en waarom je telkens opnieuw vervalt in bepaald gedrag, patronen en overtuigingen, of waarom je soms emoties voelt die niet eens van jou zijn, of onverwerkte emoties zijn uit de tijd dat je nog een kind was. Je kunt nog zo vaak met je hoofd je patronen geprobeerd hebben te veranderen, als je ze niet bij de bron (in je systeem) aanpakt zullen ze altijd weer hardnekkig terugkomen.

Veel van onze overtuigingen komen vanuit opvoeding en patronen als onze reactie hierop. We willen het anders doen dan onze ouders en gaan dan juist hetzelfde doen. We willen een ander huwelijk dan onze ouders, maar gekeken naar onze relaties doen we vaak hetzelfde zoals we het hebben ‘geleerd’. Wat is nature? Wat is nurture? Oftewel waarmee zijn we geboren, en wat is ons aangeleerd. Iets wat we al tientallen jaren zo doen, waarom doen we het eigenlijk zo en hoe komen we er vanaf. Van hier naar de toekomst kijken is niet altijd genoeg, soms moeten we terug kijken en daar helen, voordat we weer vooruit kunnen.

 

Systemisch coach
In mijn coaching werk ik met (familie)opstellingen. In dit systemisch werk, kijken we naar jouw plek in het systeem, zoals o.a. in je familie. Sta jij op de juiste plek, of neem je de plek in van iemand anders en zijn er daardoor storingen ontstaan. Verstrikkingen en blokkades die ervoor zorgen dat jij niet je eigen plek in kunt nemen en je leven hierdoor niet voldoende voor jou stroomt. Door deze manier van coachen, o.a. door het gebruik maken van opstellingen, maar ook de verdere begeleiding op de aan het licht gekomen thema's (gedrag, overtuigingen, patronen) zal
je ontdekken waar de belemmeringen zitten en waarom je telkens opnieuw hierin vervalt. 

 

Opstellingen
Organisatieopstelling - Ziekteopstelling - Traumaopstelling - Relatieopstelling
Bij opstellingen praten we in basis over de term 'familie opstelling'. Opstellingen kunnen we echter op allerlei thema's inzetten, zoals organisatieopstellingen waarin we gaan kijken waar het binnen het bedrijf niet stroomt en wat hier nodig is om het bedrijf weer gezonder te maken.

Als ook opstellingen met ziekte, Welke plek in jouw systeem heeft de ziekte, of hebben de symptomen ingenomen? en wat heeft dit jou te vertellen? Als alles er mag zijn, alles gezien en gehoord mag worden, wat komt de ziekte dan doen in jouw leven? Ditzelfde geldt bijvoorbeeld voor een trauma wat in jouw leven heeft plaatsgevonden en een heel belangrijke plek inneemt. Welke plek is dit en waarom? Hoeveel ruimte neemt dit in en waar helpt, dan wel belemmert het jou? En wat zou er gebeuren als dit op de juiste plek in jouw systeem komt.

In de relatiesessies die ik, samen met mijn man Mark de Waard, begeleid werken we met relatieopstellingen. Wie neemt welke plek in en waar komt dit vandaan? Wat zorgt ervoor dat de relatie niet helemaal lekker loopt. En in hoeverre hebben jullie eigen familiesystemen hier invloed op?

Be the change you wish to see in the world – Ghandi

Wat kan ik voor je doen?

Ik kan je helpen om inzicht te krijgen in je patronen, belemmeringen, overtuigingen, keuzes, hoofd, uitdagingen, emoties & gevoelens, pijn, blokkades, (familie) systeem, relaties, lijf en leven. Als er ergens iets vast zit, dan kom je niet verder. Samen kijken we naar wat er in de weg staat, wat niet gezien wordt of wat je niet durft of kunt voelen. Ik zal naar je luisteren, je vragen stellen, je (familie)systeem erbij halen, je een spiegel voorhouden en als nodig een schop onder je kont geven of een stok achter je deur zijn, zodat het weer in beweging komt.

Ben ik jouw coach?

Ik kan je helpen om jezelf te helpen, om persoonlijk (en/of zakelijk) te verdiepen. Ik beheers de kunst van het vragen stellen, werk systemisch en kan je begeleiden bij jouw levensvragen, persoonlijke ontwikkeling, relatie en werk uitdagingen. Voor als je je dromen en doelen wilt realiseren, je leven op de fijnste manier wil leven, maar even niet meer weet hoe. Als je telkens weer tegen patronen en belemmeringen oploopt en ze terug blijven komen, gaan we naar de diepte, naar de bron ervan om ze aan te kijken en afscheid van te nemen.

Ik begeleid met aandacht voor zingeving en resultaat, dat ervoor zorgt dat je in beweging komt, dieper durft te voelen, jouw plek weer kunt innemen en zo de juiste weg terug weet te vinden. Door te luisteren, op te stellen, te vragen, te voelen, te weten en te zien (vanuit opleiding en intuïtie), kan ik je begeleiden en helpen om jezelf te zijn.

Wendy Erhardt - de Waard

Praktijkadres:
Gerda Brautigamstraat 25
1067 TR Amsterdam-West

E-mail: info@amsterdamseleeuw.nl
Telefoon: 06-38828218

LinkedinWendy Erhardt - de Waard
Facebook – Amsterdamse Leeuw
Facebook – Dubbelwaard
YoutubeAmsterdamse Leeuw Coaching

Algemene Voorwaarden
© AmsterdamseLeeuw.nl