Systemisch dragen we 7 generaties
aan voorouders met ons mee!


Familieopstelling, Organisatieopstelling, Ziekteopstelling, Traumaopstelling, Relatieopstelling


Systemische coaching

In mijn sessies werk ik o.a. met (familie)opstellingen en andere systemische werkvormen. In dit systemische werk, kijken we naar jouw (familie)systeem en jouw plek hierin. Wat is er in de generaties voor jou allemaal gebeurd? Welke verhalen zijn er bekend en welke niet? Uit wat voor gezin kom je? Hoe ben je opgevoed? Welke normen en waarden heb je meegekregen en welke juist niet? Waarschijnlijk heb je last van oude pijn (trauma) vanuit je jeugd, of misschien draag je zelfs wel de trauma’s van voorouders die dat zelf niet konden. De meeste pijn waar we als volwassenen last van hebben zijn ontstaan in de eerste 7 jr van je leven en soms nog van daarvoor. Waarom zou je daar je hele leven mee blijven lopen?

Sta jij op de juiste plek in jouw systeem? of sta je verkeerd en misschien wel op de plek van iemand anders? Sta jij bijvoorbeeld op de goede plek als kind van je ouders, of ben je opgestegen in je systeem en ben jij naast of zelfs boven jouw ouders gaan staan doordat je bijvoorbeeld altijd voor ze hebt moeten zorgen, of je al op jonge leeftijd bent gaan aanpassen. Op dat moment stroomt het niet meer voor jou zoals zou moeten en ben je altijd heel hard aan het werk om het leven voor jou te laten 'werken'.

Welke verstrikkingen en blokkades zijn er bij jou, die ervoor zorgen dat jij niet je eigen plek inneemt en je leven hierdoor niet voldoende voor jou stroomt.

Door deze manier van coachen worden de dynamieken in jouw systeem zichtbaar. Hierdoor zal je ontdekken waar de belemmeringen zitten en waarom je telkens opnieuw vervalt in bepaald gedrag, patronen en overtuigingen, of waarom je soms emoties voelt die niet eens van jou zijn, of onverwerkte emoties en trauma's zijn uit de tijd dat je nog een kind was. Je kunt nog zo vaak met je hoofd je patronen geprobeerd hebben te veranderen, als je ze niet bij de bron (in je systeem) aanpakt zullen ze altijd weer hardnekkig terugkomen.

Veel van onze overtuigingen komen vanuit opvoeding en patronen als onze reactie hierop. We willen het anders doen dan onze ouders en gaan dan juist hetzelfde doen. We willen een ander huwelijk dan onze ouders, maar gekeken naar onze relaties doen we vaak hetzelfde zoals we het hebben ‘aangeleerd’.
Iets wat we al tientallen jaren zo doen, waarom doen we het eigenlijk zo en hoe komen we er vanaf. Van hier naar de toekomst kijken is niet altijd genoeg, soms moeten we terug kijken en daar helen, voordat we weer vooruit kunnen.

 

'Sinds onze gesprekken begrijp ik veel meer over mijzelf en dat helpt'

Opstellingen

Organisatieopstelling - Ziekteopstelling - Lichaamsgerichte opstelling -Traumaopstelling - Relatieopstelling

In het systemische werk praten we in basis over de term 'familieopstelling'. Opstellingen kunnen we echter op allerlei thema's inzetten, zoals organisatieopstellingen waarin we gaan kijken waar het binnen het bedrijf niet stroomt en wat hier nodig is om het bedrijf weer gezonder te maken.

Als ook opstellingen met ziekte, andere fysieke symptomen & pijn, emoties of psychische 'aandoeningen'. Welke plek in jouw systeem en in jouw leven heeft dit ingenomen? en wat heeft dit jou te vertellen? Als alles er mag zijn, alles gezien en gehoord mag worden, wat komt de ziekte dan doen in jouw leven? Het kan een fysieke uiting zijn van trauma, mentale problemen, stress, onverwerkte emoties of overtuigen uit het systeem (van jou, of van generaties voor jou).

Ditzelfde geldt bijvoorbeeld voor een trauma wat in jouw leven heeft plaatsgevonden en een heel belangrijke plek inneemt. Welke plek is dit en waarom? Hoeveel ruimte neemt dit trauma en de bijbehorende overlevingsmechanismes in? en waar belemmert, dan wel helpt het jou (nog)? Misschien weet je niet eens dat er een trauma is dat van invloed is op jouw leven nu. En wat zou er gebeuren als dit systemisch geheeld zou mogen worden?

In de relatiesessies die ik, samen met mijn man Mark de Waard, begeleid werken we met relatieopstellingen. Wie neemt welke plek in en waar komt dit vandaan? Wat zorgt ervoor dat de relatie niet helemaal lekker loopt. En in hoeverre hebben jullie eigen familiesystemen hier invloed op?

Voor informatie over familieopstellingen kijk je op deze pagina

Wendy de Waard - Erhardt

Praktijk DubbelWaard
Dillenburg 16
1165 HN Halfweg

E-mail: info@amsterdamseleeuw.nl
Telefoon: 06-38828218

LinkedinWendy Erhardt - de Waard
Facebook – Dubbelwaard
Instagram - WendyAmsterdam
Youtube
Amsterdamse Leeuw Coaching

Algemene Voorwaarden
© AmsterdamseLeeuw.nl