BLOG
Inspiratie en verhalen uit de praktijk

Amsterdamse Leeuw biedt coaching, HSP trajecten,
relatietherapie, misofonie coaching, systemisch werk,
familieopstellingen, woedewerk en begeleiding in
persoonlijke vraagstukken en ontwikkeling.

Stilstaan bij verandering

Stilstaan bij verandering

In de laatste dagen van oktober ben ik altijd wat meer in mezelf gekeerd. Ik ben mij bewust van de overgang van het warme seizoen naar het koude en geniet van elke zonnestraal die er schijnt. De tijd van mooi gekleurde vallende bladeren, rondom Allerzielen en Allerheiligen, waarin ik altijd even terugdenk aan wat is geweest. Waarin, of ik nou wil of niet, iedereen even langskomt die ik helaas moet missen. Een foto van opa komt opeens voorbij, oma die er in de herfst altijd voor zorgt dat ik kastanjes in mijn jaszak heb zitten, een lang bewaard kledingstuk van een dierbare dat uit de kast valt, en een waakzaam moment midden in de nacht waarin een herinnering van lang geleden de tranen over mijn wangen doet rollen.

Deze week was er ook een volle maan, en wat voor eentje. De energie van deze maan heb ik goed gevoeld, ik werd er zelfs een beetje weemoedig van. De vorige volle maan, de eerste in het najaar, stond voor oogsten, oogsten wat je in het voorjaar hebt gezaaid. Terugdenkend aan het voorjaar schiet er een half jaar aan maanden voorbij, maanden waarin ik weer echt aan het werk ben gegaan, maanden waarin ik mijn coachpraktijk meer vorm heb gegeven, maanden waarin ik mijn visie en dromen nog meer beeld heb gegeven, maanden waarin ik heb genoten van de heerlijke zomer, de lange avonden bij het kampvuur, de uurtjes studerend in de zon, en natuurlijk genieten van mijn leeuw-maand. Dat is nu weer allemaal voorbij en we maken we ons op voor de winter.

De volle maan van afgelopen dinsdag wordt ook wel de jachtmaan genoemd, met als thema transformatie en overleven. Nu hoeven we in de winter niet echt meer op jacht om te overleven, maar kun je het thema bijvoorbeeld wel zien als: Wat wil je deze winter laten overleven en waar wil je vanaf? Zijn er dingen die je wilt veranderen? Wat heb jij nodig en hoe ga je deze winter eens goed voor jezelf zorgen?

Veel sensitieve personen hebben last van overgangssituaties. We vinden het lastig omdat er veel verandert, ook ons lijf merkt de veranderingen op en moet daar weer aan wennen. Dat kan gaan om kleine situaties, zoals na een lange autorit in je eentje binnenkomen in een ruimte met veel mensen en energieën of gewoon thuiskomen na een drukke dag. Maar ook grotere overgangen zoals de klok die een uur teruggaat en overgaan van de warmte naar de kou, van lange lichte dagen, naar korte donkere. Het schijnt zo te zijn dat sensitieve personen daarom ook meer last hebben van een jetlag.

Een tip om beter met overgangssituaties om te gaan is er gewoon even bij stilstaan. Neem de tijd om te ontladen, neem even rust, denk terug aan wat er is geweest en geef het een plek. Denk daarna bewust aan wat er komen gaat, zodat je je kunt opladen en voorbereiden op de verandering en deze niet als verassing komt. Blijf na de lange autorit even een paar minuten in de auto zitten, of neem een paar uurtjes de tijd voor een herfstwandeling waarin je terugdenkt aan de mooie zomer, maar ondertussen geniet van de prachtige herfstkleuren en je kunt opmaken voor de winter.

En die koude donkere winter, die zal uiteraard ook weer prachtig zijn! Een tijd waarin ik wat vaker in mijn holletje mag kruipen, stamppotten mag eten, lekker met een boek op de bank liggen met de kachel op standje te hoog, en de avonden, waar ik mij nu al op verheug, aan de eettafel met vrienden en rode wijn. En met een beetje psychische en praktische voorbereiding zijn de feestdagen ook prima te doen 😉

 

Coaching Amsterdam Praktijk Therapie Hulp

AmsterdamseLeeuw Coaching & Training

Amsterdamse Leeuw biedt coaching, HSP trajecten, relatietherapie, misofonie coaching, systemisch werk, familieopstellingen, woedewerkm lifestyle therapie en begeleiding in persoonlijke vraagstukken en ontwikkeling. Ik houd praktijk in Amsterdam West. Bekijk de website voor meer informatie en mail gerust bij vragen of voor het maken van een afspraak/intake.

Coaching is voor mij iemand helpen om zichzelf te helpen. We hebben allemaal wel eens wat ondersteuning nodig; iemand die naar je luistert en jou naar jezelf laat luisteren, je een spiegel voor houdt of gewoonweg jou even een duwtje in de rug geeft. Als coach & counselor kan ik je helpen om een stap verder te komen door coaching.

Amsterdamse Leeuw - Coaching Amsterdam Sensitief Therapie Depressie

Sensitive the untold story

De documentaire “Sensitive, the untold story” gemaakt door Elaine Aron is vanaf nu te zien via Apple TV. Inclusief een uitgebreid interview met Alanis…

Lees verder...
Coaching Amsterdam Praktijk Therapie Hulp

HSP op de kermis

Gewoon even op zondagmiddag met de peuter en kleuter naar de kermis. Vol verwachting en leuke spanning in de auto, dansend liepen we er…

Lees verder...
kracht van kwetsbaarheid

Misofonie therapie

Ik kan echt heeeeel stil eten! Niemand zal last van mij hebben. Ik slurp niet, krijg zelfs een milkshake tot de druppel op zonder…

Lees verder...
Coaching Amsterdam Sensitief Therapie Depressie

Geur gevoeligheid

Geur gevoeligheid   Vandaag kreeg ik een parfum monstertje ergens bij. Van een merk waar ik 20 jaar geleden een luchtje van had dat…

Lees verder...
Amsterdamse Leeuw - Coaching Amsterdam Sensitief Therapie Depressie

Misofonie ‘Haat voor geluid’

Hoog gevoeligheid op geluid Ik zit heerlijk ‘rustig’ in de tuin te studeren. Het enige dat ik hoor is de grasmaaier in het park…

Lees verder...

Mijn Misofonie

Op de middelbare school kreeg ik last van misofonie, zo rond mijn vijftiende denk ik. Ik nam wel eens een zakje wortels mee naar…

Lees verder...
Overprikkeld Coaching Amsterdam Praktijk Therapie Hulp

Ik heb zo’n leuk leven! En soms is het een beetje te druk.

Overprikkeld Sinds nog niet zo’n hele lange tijd zet ik af en toe in mijn agenda “vrij houden ”. Als ik dat namelijk niet…

Lees verder...

Kind zijn

Speel jij nog wel eens buiten? Kleur of teken jij nog wel eens? Doe je wel eens stiekem iets kleins wat eigenlijk niet mag?…

Lees verder...
Belemmerende overtuigingen

Oogsten

Hebben jullie haar ook gezien? Al voordat ik naar bed ging was ze aanwezig, fel schijnend en vol van energie. Mijn wekker stond om…

Lees verder...
HSP Coaching Amsterdamse Leeuw

Kracht van kwetsbaarheid

Kracht van kwetsbaarheid – Heb de moed om niet perfect te willen zijn! Alweer een tijd geleden zag ik een Tedx voordracht van Brene…

Lees verder...
Coaching Amsterdam Sensitief - Amsterdamse Leeuw - Coaching Amsterdam

Dieren en eigenschappen

Een vraag die langs kwam in mijn coaching opleiding. Wat een mooie vraag! En dan niet antwoorden met welk dier je zou willen zijn.…

Lees verder...
Blog HSP coach

Wat is HSP eigenlijk?

Wat is HSP eigenlijk? HSP staat voor Hoog Sensitieve Personen. Elaine Aron, psychotherapeute en ervaringsdeskundige is grondlegster van het begrip. Een HSP is meer…

Lees verder...
Amsterdamse Leeuw - Coaching Amsterdam Sensitief Therapie Depressie

Belemmerende overtuigingen

Heb jij dat ook, dat stemmetje in je hoofd dat bijvoorbeeld zegt; ik kan het niet, ik krijg nooit wat ik wil, ik ben…

Lees verder...

Notice, Choose, Act & Celebrate!

Als Je Me Echt Zou Kennen…. dan zou je weten dat ik de afgelopen jaren mijn leven volledig omgegooid heb. Drie jaar geleden was…

Lees verder...
Amsterdam Hooggevoeligheid Coaching HSP relaties3 Familieopstellingen

Hoog Sensitief Kind

Hoe was jij als Hoog Sensitief Kind? Ik vraag mijn cliënten vaak hoe ze waren als kind. Als je er als volwassene bent achter…

Lees verder...

Wendy Erhardt - de Waard

Praktijkadres:
Gerda Brautigamstraat 25
1067 TR Amsterdam-West

E-mail: info@amsterdamseleeuw.nl
Telefoon: 06-38828218

LinkedinWendy Erhardt - de Waard
Facebook – Amsterdamse Leeuw
Facebook – Dubbelwaard
YoutubeAmsterdamse Leeuw Coaching

Algemene Voorwaarden
© AmsterdamseLeeuw.nl