Wat is een familieopstelling?

Wat is een familieopstelling?

Een familieopstelling is een effectieve en helende manier om onbewuste patronen, blokkades en verstrikkingen binnen het (familie)systeem te onderzoeken. Van jouw ouders, grootouders, voorouders, neem je bewust en onbewust een heleboel over. Veel daarvan is mooi, maar ook zijn er dingen die jou in het leven zo beïnvloeden dat je niet lekker in je vel zit, trauma’s & pijn overgenomen hebt, je niet met emoties kunt omgaan, je steeds tegen dezelfde patronen & verhalen aanloopt, je je doelen maar niet lijkt te halen en je verlangens niet meer kunt voelen, en soms zelfs mentaal of fysiek ziek wordt.

Tijdens een opstelling kijken we naar personen, gebeurtenissen, dynamieken en (soms onbesproken en onbekende) verhalen binnen jouw familiesysteem, die met elkaar verbonden zijn en van invloed zijn op hoe jij in het hier en nu bent. Dit kan o.a. met poppetjes op tafel, met vloerankers op de grond, via tekeningen, via het lijf en met échte mensen in een ruimte. Je kunt jouw systeem dus echt voor je zien staan, wat inzichten en antwoorden geeft, bewust maakt en heelt.

Wil je een keer een opstelling meemaken, zonder dat het direct helemaal over jou gaat? Kom dan als representant meedoen in een opstelling van iemand anders. Zo kun je ervaren hoe het werkt, hoe het voelt en wat het eventueel voor jou zou kunnen betekenen.