Leven begint aan het einde van je comfortzone

Amsterdamse Leeuw biedt coaching, HSP trajecten,
relatietherapie, misofonie coaching, systemisch werk,
familieopstellingen, woedewerk en begeleiding in
persoonlijke vraagstukken en ontwikkeling.

HSP en relaties

HSP is vanaf de jaren negentig de benaming voor hoog gevoelige mensen. Elaine Aron, psychotherapeute, ervaringsdeskundige en grondlegster van het begrip, heeft onderzoek gedaan naar deze gevoeligheid bij mensen. Een HSP is meer dan gevoelig voor indrukken en prikkels en merkt meer signalen en details op. Hooggevoeligheid is een eigenschap van het zenuwstelsel in combinatie met de hersenen waardoor je meer prikkels binnenkrijgt. Zowel zintuiglijke prikkels als emotionele en gevoelige prikkels van binnenuit. Ongeveer 15-20% van alle mensen is hooggevoelig, wat waarschijnlijk erfelijk is en evenveel voorkomt bij mannen als vrouwen. Het grootste deel van de hoog sensitieven, zo’n 70%, is van nature rustig en introvert.

 

Het is heel waardevol om een relatie (liefde of vriendschap) te hebben met een HSP, wij zijn bijvoorbeeld plichtsgetrouw, intuïtief, ons bewust van andermans stemmingen, en denken graag diep na over wat er gaande is. Een relatie tussen twee hooggevoelige mensen kan dan bijzonder succesvol zijn, maar ook uitermate saai worden. Eigenlijk net als elke relatie. Wat is er dan toch anders voor HSP'ers om een relatie aan te gaan? Of waar moet je rekening mee houden als je een relatie met een minder gevoelig iemand hebt?

Aan het begin van deze cirkel zal ik een introductie geven over hooggevoeligheid en relaties, we zullen het hebben over vriendschappen, maar vooral ook over liefdesrelaties. Tevens is gebleken dat veel (introverte) HSP'ers moeite hebben met het vinden van een partner of het maken van nieuwe vrienden, want waar moet je deze vinden als je niet naar een drukke kroeg gaat en geen leuke collega's hebt? Samen bespreken we de do's en don'ts van het zoeken naar een partner of het aangaan van een relatie. Ervaring heeft mij geleerd dat praten over dit onderwerp veel herkenning bij elkaar oproept en iedereen naar huis gaat met nieuwe (positieve) inzichten. Neem ook gerust je partner mee!

Locatie: Praktijkruimte in Amsterdam Geuzenveld
Kosten: 17,00 per persoon

Wil je aanwezig zijn? Stuur mij dan even een mail met je naam, telefoonnummer en een korte introductie van jezelf. Vermeld daarin tevens met hoeveel personen je wilt komen. En meld je zo mogelijk tevens aan bij het facebook-event.

Wendy de Waard - Erhardt

Praktijkadres:
Praktijk DubbelWaard
Dillenburg 16
1165 HN Halfweg

E-mail: info@amsterdamseleeuw.nl
Telefoon: 06-38828218

LinkedinWendy Erhardt - de Waard
Facebook – Amsterdamse Leeuw
Facebook – Dubbelwaard
YoutubeAmsterdamse Leeuw Coaching

Algemene Voorwaarden
© AmsterdamseLeeuw.nl